Düşünce Terörü.

Düşünce tarzımız, dinlediğimiz müzik, okuduğumuz kitap, savunduğumuz park, söylediğimiz söz, Tanrı’ya tapınma şeklimiz, bilime bakışımız, derimizin rengi, gözümüzün şekli, kafamızın yuvarlaklığı, konuşma tarzımız, yürüyüşümüz, duruşumuz, saçlarımızın boyutu, sakalımızın şekli, makyajımız, kokumuz, ve sair… Bunun gibi binlerce sebeple defalarca "Terörizmle" suçlandık. Son yılların modası: Haydi sen de seç! Neyin teröristisin öğren!

 

Sanırım ben de senin gibi bir terörsitim. O kadar farklı sebepten bir şekilde terörle iltisaklandım ki neyin teröristi olduğumu bulamaz haldeyim. Ve bu şartlar ışığında anlıyorum ki herkes teröristtir ve her şey terörle ilintilendirilebilir.

 

Dinler terördür. Devletler derinliklerinde terör büyütür. Örgütlerin tamamı, sağcı, solcu, insanla ilgili, doğayla ilgili, uzayla ilgili, hayvanla ilgili; lakin ilgilendiği şey dahil aslında sadece parayla ilgili tüm dernekler teröristtir. Elbette ‘Siirt Kush Sevenler Derneği’ dahil. Gönderme yapmışken; Afrika teröristtir. Ve yedi kıtaya yayılmış tüm ülkeler.  

 

Feministler teröristtir. LGBT-İ teröristtir. Her harfi ayrı terör barındırır. Birbirleriyle üremeden sevişerek, seks hayatı tek düzlemde salınan düzcinsel bireylerin üreme şansını baltalarlar. Ağaçları ve hayvanları kurtarmak adına savaşanlar doğa teröristidir. Avcıların, madencilerin, siyanürle altın arayan namuslu iş insanlarının ekmeğiyle oynarlar. Irkçı olmayanlar teröristtir. Irkçılar da teröristtir ama daha aptaldırlar. Faşizm, Sosyalizm, Kapitalizm, Şintoizm, Teoizm ve diğer tüm izmler terör fikrini pompalarlar. Demokrasi terörü savunur, çünkü eşit değiliz. Eşitlik, özgülük ve adalet kelimelerini en çok teröristler kullanır. Sağcılar solcuların kahvelerini taradı bir zaman. Bu terördü. Solcular silahlanıp sağcıların kahvesini taradı. Bu da terördü. Dinciler laikleri domuz bağı yaptılar. Avcılarda bir evin bodrumunda cesetler bulundu. Terördü. Laikler başörtüsünü yasakladılar. Terör ki ne terör. Din elden gitti.

 

Din elden gitti de, kafaya geçti. Sonra ekonomi skildi vatandaşın beli büküldü filan ama bu konular Terörün yanında çerez. Tam gaz devam o halde.

 

Uyuşturucu kartelleri, mafyalar, mahalle ağır abileri teröristtir. Uzun saçlı, küpeli erkeklerin tamamı teröristtir. Kızlar, hele o kızlar yok mu. Alayı… Sonra kuruyemişçiler, kuyumcular, tavuk dönerciler, motorsikletli kuryeler teröristtir. Arabalar kırmızı ışıkta beklerken onlara bir şeyler satmaya çalışan teröristleri de hatırlamakta fayda var. Sonra dilenciler, kartoncular, gelin arabalarının önüne atlayan çocuk teröristler. Alayı pislik.

 

Göçmenler teröristtir. Çünkü ucuza çalışıyorlar. Bankalar, bankacılar, bankaya para yatıranlar teröristtir. Ekonomistler, dolar simsarları da terörist. Ev sahipleri teröristtir, her ay maaşımın yarısını onlara ödemezsem beni emniyete şikayet edeceklerini söylüyorlar. Başka ev baksam emlakçılarla uğraşmak zorunda kalacağım. Mülk terörüne onlar yataklık eder. Bakkal, market, manav, pazarcı, elektrik dağıtım şirketleri, su faturası ödediğim o yer, doğalgaz şirketi, internet servis sağlayıcı, kırtasiyeler, giyim şirketleri, ulaşım firmaları daha adını sayamadığım bir sürü şey… Hepsi terörist. Çünkü cüzdanımı boşalttılar.

 

Moda programları bir zihin terörüdür. Modacıların çoğu teröristtir. Kalan az bir kısmı ise sempatizandır. Pahalı markalara parası yetmez. Yemek programları fakire terördür. Televizyon terörün dibidir. İnstagram bir hayat tarzı terörüdür. Twitter her türlü teröriste söz hakkı tanıdığı için bir terör yuvası, tiktok saçmalık terörizmini yaymaya çalışan bir terör inidir. Feysbuk sattığı kişisel veriler yüzünden bir terör suçu işlemiştir.

 

Alt komşum bir terörist çünkü inancını özgürce yaşamak istiyor. Üçüncü kattakiler tam terörist çünkü başka bir dil konuşuyorlar. İkinci katta da teröristler var. Onlarla hiç tanışmadım ama terörist olduklarından kesinlikle eminim. Giriş kat boş. Ama önceki sahipleri tam teröristti. Misafirleri filan gelir geç saatlere kadar gülüşürlerdi. Ben de onlara göre bir teröristim. Çünkü inancını özgürce yaşamaları, hangi dili konuştukları, uyrukları filan umurumda değil.

 

Çocuğum misal geçen gün evde terör estirdi. Sokağa yolladım. Yarım saat sonra ekip geldi. Onlar da bir nevi güvenlik teröristi ama aramızda kalsın. Üçüncü katta oturan terörist piç, çocuğumu ve sokaktaki diğer teröristlerin çocuklarıyla işbirliği yapıp, örgütlü bir şekilde top oynadıkları ve arabasının kaportasına şut çektikleri gerekçesiyle terörle mücadeleye haber vermiş. DGM’ye çıktılar. Mahkeme tüm çocuklara 25 yıl verdi. 35-40 yaşına geldiklerinde filan onları tekrar görebileceğiz. Ama ben artık bir teröristle aynı evi paylaşmak istemiyorum. Bu yüzden onu tekrar terörizmle suçlayıp bir süre daha uzaklaştıracağım.





Siktir! Polisi arayayım derken yanlışlıkla kendimi patlattım.

/22819



 

Yorumlar